De beide voetbalvoorzitters met de spelers.

Dinsdag 16 mei hebben 26 Oekraïense ontheemden hun intrek genomen in het Hervormd Dienstgebouw. Gezien werk of school niet direct een optie is, worden er allerlei manieren van vermaak bedacht. Enter Vooruit en sv Enter doen dat op hun eigen sportieve manier, zij sponsorden voetbaltenues en -schoenen, voor alle jongens en stellen gratis hun velden beschikbaar.

Studenten en leraren
De voetballende jongens zijn veelal studenten of gaven les aan universiteiten in Oekraïne. Ze hebben hun bestaan daar opgebouwd, maar moesten net als hun landgenoten door de oorlog vluchten. Zij zijn dan ook dolblij dat ze nu twee keer in de week op de velden kunnen voetballen.

Handen uit de mouwen
Naast voetballen, wordt er bij het Hervormd Dienstgebouw ook flink geklust. Er is gezorgd voor een container, handgereedschap en materialen, zodat er bijvoorbeeld privacyschermen gebouwd kunnen worden. De inwoners van het Hervormd Dienstgebouw steken graag de handen uit de mouwen en zijn ontzettend dankbaar voor alles dat ze aangereikt krijgen.

Saamhorigheid
Burgemeester Doret Tigchelaar was tijdens haar bezoek aan het Hervormd Dienstgebouw twee weken geleden al ontzettend trots op wat de gemeente samen met inwoners en ondernemers heeft bereikt. Dat gevoel wordt nu alleen nog maar versterkt.
Doret: “Sporten is een ideale uitlaatklep, vooral als je zoiets heftigs hebt meegemaakt als deze jongens. Fantastisch dat deze voetbalclubs zich daar belangeloos voor inzetten. Dit is wat je als burgemeester toch het liefste ziet, saamhorigheid in onze samenleving”.