Robert Velten laat de bal over de achterlijn lopen.

Enter Vooruit is op het Richard Bertelink Toernooi bij NEO als 8e geëindigd. Het tweedaags toernooi werd gewonnen door NEO, die in de finale wonnen van Achilles ’12. Zaterdagmiddag speelde EV eerst nog de laatste poulewedstrijd. Tegen NEO werd het 1-0 voor de thuisploeg. EV begon met Robert Velten op goal en in de achterste lijn Jurgen Siemerink, Mathijs Rozemuller, Valentijn Velten en Gerrit Brunnekreef.

Die konden echter niet voorkomen dat EV al na ruim vijf minuten tegen een achterstand aankeek. Een bal in het centrum werd niet tijdig weggerost en Jochem Stam liet zich het kansje niet ontnemen, 1-0.

NEO bleef daarna de betere ploeg en EV beperkte zich tot verdedigen. De sporadische uitvallen leverden niet echt kansen op, behoudens een kopkans voor Dirk Bretveld. NEO kwam niet in de problemen en aanvallend was EV onmachtig. Eindstand 1-0.

In de laatste wedstrijd speelde EV tegen 3e klasser De Tukkers uit Albergen om de 7e en 8e plaats.  Al na 10 minuten was het 2-0 voor De Tukkers, na simpel balverlies in de verdediging van EV.
EV knokt zich wel weer terug in de wedstrijd en het is Dylan Siemerink die met het hoofd de 2-1 op het scorebord zet. EV blijft echter slordig spelen, grossiert in balverlies en De Tukkers kunnen opnieuw eenvoudig scoren, 3-1.

In de slotfase dring EV nog wel aan, maar het blijft 3-1 en dat betekent een 8e plaats op het toernooi. Op zaterdag 28 augustus speelt EV thuis tegen De Zweef, aftrap 14.30 uur.