De optocht in 2016.

Waar het normaal gesproken elke vier jaar feest is voor de inwoners van Enter, laten de Enterse Dagen nu al bijna zes jaar op zich wachten. Vanwege het corona-virus werd de twaalfde editie, die van origine al in 2020 plaats had moeten vinden, geannuleerd. Ook een speciale, uitgeklede warming-up editie in 2021 kon geen doorgang vinden. Dit jaar staan alle seinen op groen en vindt er van 13 tot en met 17 september dus een échte en volledige editie plaats. Dat betekent ook dat het nadien weer vier jaar duurt, tot de volgende editie.

Battle Of The Noabers
Zoals elke editie concentreert het feest zich weliswaar in september, maar is er in de aanloop ook al veel te beleven. Op zaterdag 2 juli nemen buurtverenigingen het tegen elkaar op tijdens de spectaculaire Battle Of The Noabers.
Een titanenstrijd bestaande uit verschillende grote en spannende onderdelen, waarbij wordt gestreden om het unieke en grote Enterse vaandel, welke de buurt vier jaar lang mag ophangen in de eigen straat.
Aanmelden hiervoor kan nog tot 31 mei via: entersedagen.nl/botn.

Programma:
De organisatie heeft duidelijk niet bezuinigd op de artiesten die dit jaar het podium van de Enterse Dagen betreden. Op dinsdagavond staat de Nederlandse Helene Fischer op de bühne: Natasja Poels reist af naar Enter, samen met Die Powerhosen, welke zullen zorgen voor ‘Die allerbesten Bombenhits aus Deutschland’.

Op woensdagavond is traditiegetrouw de officiële opening van de Enterse Dagen, waarna aansluitend verschillende Enterse bandjes het dorp zullen vermaken.
Op donderdag staat de grote finale van de onvervalste Enterse Pats Boem Show op het programma.

Vrijdagavond wordt er plaats gemaakt voor de beste coverband van Nederland: The Dirty Daddies komen samen met DJ Sander Scheperman, de tent in Enter verbouwen.
De week wordt zaterdagavond afgesloten samen met Waylon, die samen met DJ Lars een avond zal bezorgen die ze nooit meer zullen vergeten.

Optocht en straatversiering:
Menig Enternaar is al weer meerdere avonden per week druk in de weer om ook deze editie de buurtvereniging om te dopen tot een waar kunstwerk. Waar het hoofdthema van de Enterse Dagen deze editie ‘Enter doet een boekje open’ is, heeft elke buurtvereniging haar eigen sub-thema en wordt er alles aan gedaan om dit thema tot leven te laten komen in de straten van Enter.

Ook zijn de contouren van de eerste praalwagens voor de optocht op 17 september al zichtbaar: buurtverenigingen kunnen zich nog tot 29 juli opgeven voor de groteske parade die elke editie duizenden bezoekers naar Enter trekt.

Alle informatie omtrent de Enterse Dagen, het programma en aanmeldmogelijkheden zijn op de website van de organisatie te vinden: www.entersedagen.nl.