Erve Borgerinck.

Het is dan eindelijk zover. Zondagavond speelt het Nederlands elftal z’n eerste wedstrijd op het EK. De Oranje koorts is echter in Enter nog niet losgebarsten. Geen volksbuurt waar de gevels vol hangen met vlaggen en geen oranje vaantjes over de straat. Erve Borgerinck komt er nog het dichts bij, de straat heeft werk gemaakt van de versiering.

Verder veel vlaggen in Enter, maar dan gaat het om de Nederlandse driekleur met een schooltas. De Oranje gekte ontbreekt in Enter en slecht op een aantal huizen geeft men uitdrukking aan het Oranje gevoel. Wellicht dat het na een overwinning op Oekraïne nog anders wordt.
Foto’s kun je dan uiteraard mailen naar: redactie@entersnieuws.nl

Onwillekeurig ging bij Mieke Kerkhof (Den Bosch) de gedachten terug naar het legendarische jaar 1988, als in Duitsland het EK wordt gespeeld.
Mieke: “Mijn vader keek met groot enthousiasme naar alle wedstrijden in 1988. Tot zijn TV toestel plotseling ter ziele ging. Hij bezocht met spoed de plaatselijke elektronica winkel van Gerrit Roetgering. “Doot mie’n toestel woermet Oranje alle wedstried’n wint” grapte hij in de winkel. De rest is geschiedenis: we werden kampioen”.