Het thema van de Enterse Dagen 2020 is bekend.  Erve Borgerinck, de bedenkers van het thema gaan met de eer aan de haal. “Enter doet een boekje open” zal immers de Enterse geschiedenisboeken in gaan, als het thema van 2020. Het was donderdagavond ongemeen spannend in de propvolle achterzaal van De Kröl. Niemand wilde iets missen van de presentatie en het moet gezegd worden, Enter heeft op een geweldige wijze afgetrapt voor het feest der feesten.


Overigens was het Dirk Velten, voorzitter van het eerste uur, die de avond opende. Dirk: “De Enterse Dagen zijn het feest van de saamhorigheid. Dat typeert Enter, noaberschap staat bij Enter hoog in het vaandel en daarom lukt het ons om er elke keer weer een groot feest van te maken”.

Dirk Velten droeg vervolgens de voorzittershamer over aan zijn opvolger, Mathijs Pluimers. “Ik vind het een grote eer om Dirk te mogen opvolgen. Toen hij voorzitter werd, was ik nog niet geboren. Ik neem graag het voorzitterschap over en zal me met alle vrijwilligers inzetten om er volgend jaar een mooi feest van te maken”, aldus de nieuwe voorzitter, of voorman zoals hij zelf noemde.

Vervolgens ging de avond, met muziek van Neet Zuuver, naar een ware climax die even na 22.30 uur zijn hoogtepunt bereikte. De bekendmaking van het thema hield de zaal urenlang in spanning, maar Gijs Hakkert en Gerard Libbers kwamen uiteindelijk toch met het verlossende woord.
Het thema van Erve Borgerinck behaalde de meeste punten en eindigde voor: Enter our Story (Enterbrook), Enter op z’n kop (ZOZ) en Enter, dwars door de tijd (Erve Hagemans).

Buurten in Enter weet wat hun de komende maanden te doen staat. De aftrap van De Enterse Dagen is een feit en heel Enter kan aan de slag!