Edwin Lammertink (eigen foto)

Het nieuws dat Porsche uit Enter zou verdwijnen, leverde in de afgelopen weken onder Porsche liefhebbers aardig wat commotie op. Bij de Enterse Porsche specialist Edwin Lammertink, trok de één na de ander aan de jas. Hij kon ze geruststellen, ze hoeven hun ritje naar Enter niet op te geven, hij blijft gewoon in Enter.

Lammertink begrijpt de onrust maar al te goed: “Bij een Porsche draait het om de totaalbeleving. Het gaat om meer dan het rijden in een gave auto, ook het gebeuren eromheen hoort erbij, zoals het onderhoud om de wagen in goede conditie te houden. Porsche liefhebbers laten hun waardevolle bezit voor geen goud zomaar bij een willekeurige monteur achter”.

In het bloed
Bij het Enterse bedrijf zit de liefde voor Porsche diep en staat de werkplaats steevast vol met jonge en klassieke exemplaren. “Elke Porsche, jong of oud, kan hier rekenen op onze onverdeelde aandacht”.

Erwin verloor zijn hart al op z’n zestiende aan dit iconische automerk. “Porsche stroomt hier bij ons allemaal door het bloed. Dus als mensen een kop koffie willen komen drinken en een praatje willen maken, of als ze willen kijken hoe het onderhoud of de restauratie van hun droomauto vordert, onze deuren aan de Vonderweg staan wagenwijd open.”