In de afgelopen periode was de buitentemperatuur zo laag dat de Energiecoaches van Stichting Duurzaam Wierden-Enter veel warmtescans konden maken. Dit moet gebeuren na een koude nacht en voordat de zon aan kracht wint. De woning wordt dan ’s morgens vroeg verwarmd, zodat een infraroodcamera kan registreren waar warmteverlies ontstaat.

Met deze speciale camera maken de energiecoaches een ‘plaatje’ van de woning waarin de energielekken goed te zien zijn. Met de warmtescan wordt zichtbaar waar een woning warmte verliest.
De bewoner kan direct meekijken en krijgt achteraf de plaatjes toegestuurd per e-mail. Bewoners van Wierden en Enter kunnen zich aanmelden om een gratis warmtescan laten maken van hun woning.

Energiecoaches al 70 warmtescans gemaakt.
Bijna 70 mensen hebben daarvan gebruik gemaakt en hebben zo inzicht gekregen waar de warmte van de woning verloren gaat. De Energiecoaches gaan in alle vroegte en vaak nog in de vrieskou op pad. De woning wordt van alle kanten gefotografeerd.

Daarna snel door naar het volgende adres, want als de zon te hoog staat is het afgelopen. Enkel glas, koudebruggen in de muur, slecht geïsoleerde daken en andere warmtelekken zijn zo op te sporen en worden zichtbaar. De volgende stap is natuurlijk het verhelpen hiervan. De Energiecoaches zijn opgeleid om de bewoners hierin te helpen met informatie. In gesprek kan worden bepaald waar het beste geïsoleerd kan worden.

Energiecoaches komen gratis aan huis
Als daar behoefte aan is, worden de beelden besproken met de Energiecoach. Zo kan weloverwogen worden bepaald welke isolatiemaatregelen het beste getroffen kunnen worden. Deze service is gratis en vrijblijvend. SDWE en de coaches hebben geen commercieel belang en geven daarmee objectieve en vrijblijvende informatie.

De coaches geven ook informatie over landelijke subsidies (tot 30%). Ook over de isolatieactie van de stichting en de gemeente samen. Bewoners ontvangen na het isoleren een vergoeding van 10% tot een maximum van € 250,- bij een investering van tenminste € 1500,- van SDWE.
Ga naar de website van de stichting: www.duurzaamwierdenenter.nl.

Wilt u ook een gratis warmtescan laten maken?
Bel 0546 – 723117 of mail: duurzaamwierdenenter@gmail.com

Als de nachten nog even koud blijven kan het mogelijk nog deze winter. Anders komt u op de wachtlijst voor de volgende winterperiode.