De nieuwe locatie van Elsrock, nabij de A1.

Het metalfestival Elsrock, dat jaren werd gehouden op het voetbalveld van RKSV, gaat verhuizen naar Enter. In Rijssen kende het festival een moeizaam bestaan en moest het jaar in jaar uit knokken om de juiste vergunning. De gemeente Rijssen was niet echt medewerkend, en maakte bezwaren vanwege geluidsoverlast of om bezwaren die meer van religieuze aard waren.

Het festival werd omschreven als godslasterlijk en met die omschrijving kon de organisatie maar moeilijk leven. Door de corona kon het festival een aantal jaren niet doorgaan, maar nu het wel weer mogelijk is om het te organiseren heeft de organisatie besloten om uit te wijken naar Enter. De gemeente Wierden is medewerkend, alhoewel nog niet alle formaliteiten zijn geregeld.

Op 8 en 9 september wordt het festival nu gehouden aan de Elsenerbroekweg in een grote schuur en indien de weersomstandigheden het toelaten ook buiten. De locatie ligt naast de afrit van de A1, daar waar voorheen voormalig wethouder Bloemendaal woonde.

Niet alleen de locatie is nieuw, ook de muziekkeuze is veranderd. Iets minder heftige metal, maar muziek die wat toegankelijker is voor een breder publiek. Zo spelen er de coverbands van U2 en ACDC. Maar ook de Rijssense band Boegie Kearls, met Nederlands bluesrock en 7NA uit Enter, verschijnen op het podium.