Zaterdag stelde Excelsior ’31 de voetbalvelden beschikbaar aan Rabobank Rijssen-Enter, zodat zij daar met ruim 120 jongeren van 15 t/m 25 jaar, een 7 x 7 toernooi konden spelen. Het voetbaltoernooi werd gecombineerd met een klein foodtruckevenement.

Rabobank wil zichtbaar zijn bij jongeren 
Het Rabo Excelsior ’31 food-baltoernooi is voor en door jongeren en werd georganiseerd door de Jongerenraad van Rabobank Rijssen-Enter. Jan-Harmen Rook, voorzitter van de Rabo Jongerenraad: “De dag staat vandaag in het teken van jongeren, plezier, voetbal en lekker eten. De Jongerenraad is een klankbord voor de bank en wil met dit toernooi tevens een brug slaan tussen de bank en de jongeren in Rijssen en Enter. Er wordt vandaag niet gesproken over bankzaken, maar het gaat er ons om dat we zichtbaar zijn bij deze doelgroep.”


Spannende ontknoping
Voormalig scheidsrechter Erik Braamhaar was zaterdag ook aanwezig, hij floot onder andere de finale. In de finale stonden de teams “Eigen Jeugd” en “FC Gilian” tegenover elkaar. De winnaar werd uiteindelijk het Rijssense team “Eigen Jeugd”.
Zij ontvingen de Rabo-Excelsior ’31 bokaal. Een eervolle sportieve vermelding was er tevens voor het enige damesteam dat meedeed, “Chicks oet Enter”