Sander Jansen in duel.

Enter Vooruit kende zaterdagmiddag weinig moeite met Drienerlo. Op een waterkoud sportpark De Werf werd het uiteindelijk een 5-1 overwinning op de studentenclub uit Enschede. Paul Woesthuis moest vooraf wat schuiven in z’n opstelling en posteerde Robert Velten dit keer in het hart van de defensie. Dat pakte goed uit, hij speelde een (bijna) foutloze wedstrijd.

Enter Vooruit kwam in de oefenwedstrijd na ruim 20 minuten spelen op voorsprong. Sander Jansen ging vanaf de linkerkant goed door en via het been van een Drienerlo speler rolde de bal in het doel, 1-0.
EV bleef ook daarna de betere ploeg. Drienerlo kwam nauwelijks over de middenlijn en beperkte zicht voornamelijk tot het tegenhouden van de bal.

In de 42e minuut wordt het 2-0. Een fout in de verdediging van Drienerlo en Jelle Swiers kan profiteren en zet de ruststand op het scorebord, 2-0.

Na de thee drie nieuwe spelers bij EV. Menno Beuving, Sietse Velten en Gijs Nijmeijer komen binnen de lijnen. Het spelbeeld blijft het zelfde, EV de bovenliggende partij met de beste kansen en Drienerlo loerend op de counter.

In de 5e minuut een unieke kopkans voor Marco ter Weel maar vanaf vijf meter gaat zijn bal over. Niet veel later maakt hij het alsnog goed en schiet hard en hoog raak, 3-0. Een echt juweeltje.

De wedstrijd is dan eigenlijk wel gespeeld, Drienerlo creëert niets en de defensie van EV heeft een makkelijke middag. In de 81e minuut de 4-0 van Marco ter Weel en een paar minuten later de 5-0 door Sietse Velten die raakt kopt uit een corner.
Vlak voor het eind scoort Drienerlo zowaar nog de 5-1 en dat is tevens de eindstand. Komende zaterdag speelt EV uit tegen Tubantia (15.30 uur).