Herman ter Harmsel (r) ontvangt een cheque.

Na vele jaren trouwe dienst was de tillift van ’t Leijerweerd aan vervanging toe. Ontelbare keren heeft deze lift de ruiters met een beperking veilig op en vanaf hun paard getild. Omdat de manege de veiligheid hoog in het vaandel heeft, zou het onverantwoord zijn langer te wachten met vernieuwen, met de kans dat er een ongeluk zou gebeuren. Dat betekende echter wel een flinke financiële aderlating die niet echt gelegen kwam.

Herman ter Harmsel: “Leverancier Lopital wilde meedenken en bood een nieuwe lift aan voor een vriendelijk prijs. Voor het aanvullende bedrag werd een beroep gedaan op het Rabobank Club Support project en ook werd er een verzoek tot financiële steun ingediend bij Old Grand Dad.
De landelijke  organisatie van golfende grootvaders, die jaarlijks donaties doen aan stichtingen, voor investeringen in hulpmiddelen voor mensen met verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen”.


Met dank aan Yvonne Nijland en de heer van Driel van Old Grand Dad werd de aanvraag toegekend. Het nog resterende bedrag werd bijeen gebracht door een door ’t Leijerweerd opgezette crowdfunding actie, waar met gulle hand aan geschonken werd.

Het bestuur en de leden van ’t Leijerweerd zijn iedereen die medewerking heeft verleend tot de aanschaf en plaatsing van de tillift, bijzonder erkentelijk en hopen dat de nieuwe lift nog vele jaren z’n dienst zal bewijzen.