Gijs Hakkert, Gerard Libbers en Frans Roetgering (foto's Studio HOD)

In de strijd tegen corona heeft het Enters Doel Live een extra editie ingezet, om de 70+’ers en Enterse ondernemers, waaronder de horeca, een warm hart toe te dragen. In korte tijd is er door de EDlive organisatie heel veel werk verricht, om dit evenement te realiseren. Op 29 en 30 mei heeft EDlive het mooie bedrag van € 23.884,15 opgehaald.

Dit alles met een unieke bestemming, zo’n zevenhonderd ouderen in Enter een mooi avondje uit eten aan te bieden in nagenoeg de complete Enterse horeca, wanneer het weer kan én mag.

Eindbedrag
Hoe de Enterse ouderen zich kunnen aanmelden voor dit diner, wordt door de organisatie binnenkort bekend gemaakt. Mocht te zijner tijd blijken dat, net als twee jaar geleden, er geld over is na het voltooien van het doel, dan zal de organisatie zich beraadslagen over een andere mooie bestemming waarmee we de Enterse (horeca)ondernemers en ouderen kunnen helpen.

Donaties
De twaalf creatieve enthousiastelingen van EDlive hebben verschillende initiatieven ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen. De kijkers konden tijdens het evenement onder andere een bedrag doneren door een nummer aan te vragen of door een cheque in te leveren bij de cheque box.

Mooie initiatieven
Om toch dicht bij de dorpelingen te komen, toerde EDlive met een groen wagentje kriskras door Enter. Zo konden de luisteraars en de kijkers van EDlive, in ruil voor een donatie, elk uur op gepaste afstand hengelen naar mooie prijzen. Deze prijzen werden beschikbaar gesteld door de Enterse ondernemers. Ook kon er aan het karretje gedoneerd worden, vanaf anderhalve meter.

Uniek programma vanuit de woonkamer
Op de eerste avond van EDlive werd de online Noaberquiz georganiseerd. Zo kon de Enternaar vanuit de woonkamer gratis meespelen met de online quiz met familie, vrienden of buren. Ruim honderd teams namen deel aan deze interactieve spelshow.

Op de slotdag traden er verschillende Enterse bands op tijdens het online festival. Neet Zuuver, Apple, Virago en Broadway hebben allemaal een speciale set gespeeld voor EDlive, zodat heel Enter vanuit de woonkamer toch van livemuziek van eigen bodem kon genieten.
Als ultiem hoogtepunt sloot EDlive af met een groot rijdend spektakel, de vrijwilligers maakten een rondje door het dorp met een mobiele DJ-set om de laatste donaties op te halen.

Eén van de initiatiefnemers Gerard Libbers over de actie: “Het is ontzettend gaaf om te zien waar zo’n klein dorp toch groot in kan zijn. Zo worden dit soort evenementen waarin we lokale doelen nastreven breed gedragen door de Enterse bevolking. Het is dan ook fantastisch om een lach op het gezicht van de Enternaar te zien in deze bizarre tijden. We zijn heel erg dankbaar dat we van talloze kanten mooie bijdrages mochten ontvangen”.