De winnaars van 2021

Afgelopen zaterdag was weer de start dag van de het vliegseizoen 2022. De meeste liefhebbers hadden hun duiven al getraind en deze kwamen dan ook veelal in blakende gezondheid aan de start. De eerste officiële wedstrijd was er een vanuit het Limburgse Weert op een afstand van 130 km. Het weer was goed en om 9.00 uur zaterdagmorgen klonk het startschot en de meer dan 16.000 duiven waren volgens de vervoerders in een mum van tijd uit het oog verdwenen richting Twente.

Tussen de 16.000 duiven zaten er zo’n 450 van twaalf liefhebbers uit Enter. Om 10.49.46 uur was het de NL21-‘546 van de combinatie Henk Buursink en Geert Pluimers die als eerste werd geklokt en daarmee de eerste prijs in de wacht sleepte.

Johan Kalenkamp pakte met zijn, 001 de tweede plaats op de voet gevolgd door Gerard Krake, die ook met de vierde plek een prima seizoen start kende.

Kampioenen 2021
Enkele weken geleden werden de kampioenen van 2021 in het zonnetje gezet bij PV De Luchtbode, wat verlaat, maar door corona was dit niet eerder mogelijk.
Bij de korte afstanden behoorden Johan Nibbelink, Dennis Beverdam, Johan Kalenkamp en de combinatie Buursink-Pluimers tot de kampioenen. De beste duiven in deze competitie waren voor Johan Nibbelink en Dennis Beverdam.

Voor de verdere marathon vluchten waren het Gerard Scholten, Tonnie Brunnekreef, Hennie Otten en Theo Pots die met de bloemen gingen lopen. Theo Pots had ook had ook de beste marathonduif van 2021, nipt voor Tonnie Brunnekreef.

De jonge duiven en Natour kampioenschappen kwamen op naam van Wendy Eertink, Jan Scholten en Zn, Buursink-Pluimers, Johan Nibbelink en Gerard Krake. De combinatie Wendy Eertink hadden de kampioenduiven in deze competities.

De eerste 10 Weert:

1, 5, 7 en 9. Comb. Buursink-Pluimers
2. Johan Kalenkamp
3 en 4. Gerard Krake
6. Han Dijkhuis
8. Dennis Beverdam
10. Johan Nibbelink