Combinatie Buursink & Pluimers

Alle duiven, zowel de jonge als de oude/Natour, van de hele Afdeling 9, stonden zaterdagmorgen aan de start in het Belgische Arlon, de afstand was 295 km. Velen van u zullen Arlon wel kennen, gelegen aan de grens met Luxemburg  en een bekende overnachtplaats voor caravanners die onderweg zijn naar Frankrijk.

Gezien de ligging aan de Ardennen is het bekend dat er ’s morgens altijd een nevel hangt en dan worden de duiven vastgehouden en wordt er gewacht op blauwe luchten. Die blauwe lucht kwam en om 10.00 uur werden alle duiven gelijktijdig gelost.

Maar liefst het enorme aantal van 18.429 duiven kozen het luchtruim om richting Twente en de Achterhoek te vliegen bij een matige Noordoosten windkracht 2-3. Al rekenend werd door de duivenmelkers iets over 13.30 uur post gevat en om 14.03.23 uur arriveerde de eerste jonge duif bij de combinatie Henk Buursink en Geert Pluimers.
De duif kwam helemaal alleen en viel wat nerveus op het hok, hetgeen een grote trek op het hok kan betekenen, dus extra motivatie om thuis te komen.

Het vermoeden werd bewaarheid toen de duif minuten lang alleen op de meldlijst bleef staan. Een eerste plek in de club en een 10e in de hele Afdeling 9. De tweede duif bij de jongen zat maar liefst 19 minuten later bij Wendy Eertink.
Wendy kreeg overigens wel het rode rugnummer toegekend voor haar harde werken met maar liefst zes jonge duiven bij de eerste tien, waarmee ze de gevestigde orde het nakijken gaf.

In tussentijd hadden zich ook de eerste oude duiven gemeld en wel om 14.10.19 uur en ook daar was de overwinning voor de combinatie aan de Zuidermaatweg en alleen Jan Scholten en Zn. wisten zich nog een plaatsje bij de eerste tien bij de ouden/Natour te bemachtigen. Volgende week is met twee vluchten de afsluiting van het seizoen.

De eerste 10 Arlon jong:

1: Henk Buursink – Geert Pluimers
2, 3, 5, 7, 9 en 10: Wendy Eertink
4 en 6: Jan Scholten en Zn.
8: Johan Nibbelink

De eerste 10 Arlon Oud/Natour:
1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9 en 10:  Henk Buursink –Geert Pluimers
4: Jan Scholten en Zn.