Na veel overleg en lang wachten op verbetering van de situatie rond het coronavirus, zou 2022 het jaar worden dat de Enterse Haringparty weer georganiseerd zou worden. Toch hebben de drie organisatoren van de Haringparty, Chiel Bolscher van Bolscher, Meer dan Vlees, Paul Roetgering van Roetgerink Mode en Schoenen en Pam Averdijk van Brasserie R-1854, besloten om de Enterse Haringparty dit jaar nog niet door te laten gaan.

Paul Roetgering: “We hebben momenteel te maken met een drietal situaties, die ons wederom tot uitstel doen besluiten. Ten eerste de overvolle agenda’s van iedereen, niet alleen bij onszelf maar ook om ons heen merken we dat  iedereen twee jaar aan het inhalen is en daardoor allerlei feesten, evenementen en activiteiten in de planning hebben deze zomermaanden.
Daar haakt ook de tweede situatie op in, waarmee we graag rekening houden. Dat zijn de Enterse Dagen.

Heel Enter is daar eindelijk weer heel druk mee en kijkt hier echt naar uit. Medio juni zijn allerlei commissies avond-aan-avond druk met de organisatie. En tot slot hebben we te maken met de economische situatie, die voor veel mensen anders is dan voorheen. Corona is achter de rug, maar een torenhoge inflatie is aan de gang en waar houdt dat op als we kijken naar de situatie in Oekraïne.
Kortom geen geschikt moment om dan een veiling te organiseren.”

Toch blijft het drietal geloven in een volgende editie, zeker na de voorgaande vier succesvolle Enterse Haringparty’s!

“Aangezien we voor een lustrum-editie staan, pakken we in 2023 extra groot uit’’ aldus Chiel Bolscher.
Pam Averdijk vult aan: “In 2023 vieren we het vijf jarig jubileum groots. We hopen dan heel zakelijk Enter dan weer te mogen verwelkomen in de tent op het terras van Brasserie R-1854, onder het genot van heerlijke nieuwe haring en een lekker glaasje! Wij kijken er nu al naar uit.”

Zodra er een datum bekend is zal hierover via diverse kanalen gecommuniceerd worden.