Enter heeft weer zin in een groot feest. Dat bleek woensdagavond maar weer eens bij de officiële opening van de Enterse Dagen, editie 2022. De grote tent was vol met uitgelaten Enternaren, al dan niet verkleed en vaak vergezeld van kinderen. Burgemeester Doret Tigchelaar sprak dan ook haar bewondering uit voor al het werk dat de afgelopen maanden in Enter is verzet en die het dorp op de kaart zet. “Dit is Enter op z’n best”.

Gerard Libbers en Gijs Hakkert namen alle tijd om het programma voor de komende dagen onder de aandacht te brengen. “We hebben voor jong en oud een aantrekkelijk programma samengesteld, de ouderenmiddag, activiteiten voor de leerlingen van de basisschool, uiteraard het bedrijven uur met Jannes en niet te vergeten de grote optocht op zaterdag” aldus Gijs Hakkert.

Aan de oproep om een boek mee te nemen naar de opening werd massaal gehoor gegeven. Honderden boeken werden afgeleverd en zullen vrijdag bij het bedrijven uur worden geveild.
Na het aftellen kon het startschot worden gegeven voor de Enterse Dagen. Virago was de eerste Enterse band die op de bühne kwam en met “The Rising” van Bruce Springsteen was de toon van de avond gezet. Optredens waren er vervolgens van Apple, Trio Majafra, Blue Funk, 7NA en Neet Zuuver en dat was de opmaat naar nog vier dagen feest.