Dianne Harberink-Elferink uit Enter wordt de nieuwe lijsttrekker voor de VVD-fractie Wierden-Enter. Rita Ekkelenkamp geeft na acht jaar fractievoorzitter te zijn geweest van de VVD Wierden-Enter het stokje over aan Dianne Harberink. Rita heeft een lange politieke periode achter de rug. Zo was ze van 2006-2010 ook raadslid voor de VVD in de gemeente Wierden, en heeft in de tussenliggende periode in de Provinciale Staten gezeten.

Rita: “De tijd is voor mij gekomen om een stapje terug te doen. Ik heb jarenlang met veel plezier gewerkt als raadslid en fractievoorzitter. Om een frisse kijk te houden, de continuïteit voort te zetten en toch een stukje vernieuwing aan te brengen binnen de fractie van de VVD, heb ik besloten niet te kiezen voor een volgende periode.

Ik zie in Dianne een waardige opvolger, Dianne heeft een groot netwerk, staat open voor iedereen en loopt achter de schermen al ruim tien jaar mee. Ik wens haar veel succes”.

Dianne: “Ik ben er trots op dat onze leden mij dit vertrouwen geven en zal me voor meer dan 100% voor de inwoners van de gemeente Wierden en de fractie VVD Wierden-Enter inzetten. Ik wil Rita hartelijk danken voor haar inzet al die jaren. Rita voelt zich zeer betrokken bij alles wat onze inwoners, in de kernen, maar vooral ook in het buitengebied, bezighoudt. Ook binnen de (schaduw) fractie was en is Rita een zeer gedreven persoon. We hopen dat haar ervaring en expertise behouden blijft voor de partij”.