De fysiotherapeuten van het Gezondheidscentrum,  de praktijkondersteuners van de huisartsen en Stichting De Welle, slaan de handen ineen om ook in Enter de Diabetes Challenge op te zetten. Kitty van der Steege, Beweeg- en leefstijlcoach 55+: “Nadat ik in de zomer van 2018 gehoord heb over de Nationale Diabetes Challenge dacht ik, dit project moeten we naar de gemeente Wierden halen”.

“Ik ben erg blij dat we het project zowel in Wierden als in Enter kunnen gaan starten. We hopen met dit project beginnende wandelaars aan te spreken. Hierbij richten we ons met name op deelnemers met een chronisch ziekte, bijvoorbeeld met diabetes, COPD en hart- en vaatziekten, maar ook mensen zonder chronische ziekte zijn welkom”.

Annemarie Altena, fysiotherapeut en praktijkhouder van het Gezondheidscentrum: “We vinden het belangrijk om te kijken hoe we gezamenlijk mensen op een laagdrempelige manier aan het bewegen kunnen krijgen. Wij hebben al een aantal beweegactiviteiten in het Gezondheidscentrum, maar we willen graag nog meer mensen stimuleren en helpen om aan activiteiten zoals wandelen deel te kunnen nemen. De Diabetes Challenge is hiervoor bij uitstek een geschikt project”.

Ook de praktijkondersteuners van de huisarts zijn enthousiast: “Veel patiënten met een chronische ziekte komen regelmatig bij ons. Voor de één is het makkelijker om gezond te leven als voor een ander. Bij dit project ligt het accent op meer bewegen, maar ook onderwerpen als gezonde voeding zullen aan bod komen”.

Twintig weken lang vindt er wekelijks een gezamenlijk wandelbijeenkomst plaats. Door het rustige tempo en opbouw, is dit project bedoeld ook goed voor beginnende wandelaars.

Door de juiste begeleiding van fysiotherapeuten, praktijkondersteuners en buurtsportcoaches proberen ze de drempel om deel te nemen zo laag mogelijk te maken.

Naast de gezamenlijke training krijgt men een wandelschema mee voor thuis. Kitty van der Steege: “We hopen dat de deelnemers naast de gezamenlijke wandeling nog 1 tot 2 keer voor zichzelf gaan trainen.  Zo hopen we de afstand en duur van het wandelen te vergroten naar 5 kilometer”.

Het project wordt afgesloten met een finaleweek van vier dagen wandelen. Drie dagen  zullen we wandelen in de omgeving. Op de laatste dag komen alle deelnemers uit heel Nederland samen in Den Haag om de laatste kilometers te lopen.

De kosten van het project zijn € 25,- Dit is inclusief een kopje koffie / thee na het wandelen, een wandelshirt en een toegangsticket voor de finale in Den Haag.

Bent u nieuwsgierig naar dit project? Kom dan langs bij de informatiebijeenkomst op 23 april 19.00 uur bij het Gezondheidscentrum (Dorpsplein 1, Enter).
Wilt u meer informatie of zich opgeven voor de informatiebijeenkomst dan kan dat bij Kitty van der Steege via: 0546-571 693 of k.vdsteege@stichtingdewelle.nl.