Zaterdag 28 september was het dan zover. Een aantal deelnemers van de Diabetes Challenge hebben na een half jaar trainen op de finale dag in Den Haag hun afstand gelopen van 5 en 10 km. of meer. Samen met deelnemers uit Wierden en Almelo zijn ze met de bus vertrokken naar Den Haag.

Daar werd een gezamenlijke warming up verzorgd door Olga Commandeur. Bas van de Goor, oud prof volleyballer en initiatiefnemer van de challenge was tevens aanwezig.

Stichting de Welle, fysiotherapeuten Gerallien Vollenbroek en Annemarie Altena van het Gezondheidscentrum en Dirk Bulk uit Wierden, wandelvereniging Ambulare uit Wierden hebben de organisatie op zich genomen.

In Enter hebben tevens de praktijkondersteuners meegelopen van de huisartsenpraktijken Ebbens / Rosendal en Waardenburg.  Dr. Rosendal heeft zelf ook een aantal avonden meegelopen. Ook hebben een aantal wandelmaatjes uit Enter wekelijks meegelopen ter ondersteuning.

Aan de finaledag ging een voorbereiding vooraf van een half jaar wandelen op de dinsdagavond, vanuit het Gezondheidscentrum, waar na de tijd nog een kopje koffie werd gedronken. Het werd duidelijk dat er een verbetering van de conditie was en dat de bloedwaardes bleken te verbeteren.  Mensen voelden zich fitter en het samen lopen werd als positief ervaren. Zo blijkt maar weer dat wandelen een “goed medicijn” is.

Vanuit het Gezondheidscentrum zal op de dinsdagavond een groep “Wandelmaatjes” blijven wandelen. Zij starten om 19.00 uur vanaf Dorpsplein 1.

Iedereen die aan zijn loopconditie wil werken, die het gezellig vindt om samen te lopen en een stok achter de deur nodig heeft kan zich aansluiten bij de groep wandelaars. Heeft u interesse om mee te lopen? Kom dan op dinsdagavond om 19.00 uur naar het Gezondheidscentrum.

Wilt u meer informatie bel dan met Gerallien of Annemarie, fysiotherapeuten van het Gezondheidscentrum.

Wandelmaatjes
Gezondheidscentrum Dorpsplein Enter
Tel: 0547-381 781