Van 8 tot en met 17 mei biedt de bibliotheek Wierden ruimte aan de Democratiefabriek, een interactieve tentoonstelling over vrede, democratie en burgerschap. Alle inwoners van Wierden, zowel jong als oud, zijn van harte welkom om zelf te ervaren wat democratie is.

“Ik ben erg blij dat de bibliotheek haar ruimte heeft aangeboden om deze belangrijke interactieve tentoonstelling over democratie naar Wierden te kunnen halen. Het onderwerp democratie is actueler dan ooit. Verkiezingen, de oorlog in Oekraïne, herdenkingen 2e Wereldoorlog. Ook kinderen en jongeren komen hiermee in aanraking. Maar hoe kun je hen nu duidelijk maken wat dit thema precies inhoudt? Een bezoek aan de democratiefabriek helpt daarbij”, aldus burgemeester Doret Tigchelaar.

Betekenis democratie
De Democratiefabriek is interessant voor iedereen vanaf 10 jaar. Met diverse machines, apparaten en gereedschappen ontdekken bezoekers van deze interactieve tentoonstelling de betekenis van democratie. Wat zou er bijvoorbeeld gebeuren als er geen democratie (meer) zou zijn? Gaandeweg ontdek je dat het eigenlijk over jezelf gaat, over eigen normen en waarden, eigen houding en gedrag. Maar natuurlijk ook over maatschappelijke standpunten en actief burgerschap.

Wees welkom
Alle basisscholen (groep 7/8) en het voortgezet onderwijs in de gemeente Wierden zijn per brief uitgenodigd om de Democratiefabriek te bezoeken. Alle andere bezoekers van de bibliotheek zijn, bij voorkeur buiten schooltijden (09.00 tot 15.00 uur) welkom in de Democratiefabriek.
De openingstijden van de bibliotheek zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Deze interactieve tentoonstelling is ontwikkeld door Stichting Vredeseducatie en wordt in de bibliotheek Wierden aangeboden door de Provincie Overijssel en Vizier.
Aan de tentoonstelling zijn geen kosten verbonden.