Bij De Krol is dit jaar weer een Oudejaarsconference. Daan Lohuis, Stephan Schreijer en Erwin Geels zorgen twee avonden voor vertier en twee volle zalen. Met de nodige humor kijken ze terug op het afgelopen jaar en nemen ze ook een beetje afscheid van De Kröl.

De EOV schaft zich een prachtige evenementen tent aan. De Provincie Overijssel en de gem. Wierden leveren een forse financiële bijdrage. De zogenaamde strechtent betekent dat iedereen voortaan droog blijft en evenementen vanwege het weer niet afgelast hoeven te worden. Wethouder Richard Kortenhoeven en Monique van Haaf (gedeputeerde) verrichten de openingshandeling.

Op zaterdag 10 december is er eindelijk weer een kerstmarkt op het Dorpsplein. De organisatie heeft gekozen voor een andere opzet, compacter en dit keer onder dak met de nieuwe EOV tent. De nieuwe formule slaat aan. Het wordt een drukbezochte en gezellige kerstmarkt met muziek, glühwein, oliebollen maar bovenal een ouderwetse kerstsfeer.

Midden december begint het stevig te vriezen. Zowel overdag als ’s nachts is het koud. De ijzers kunnen uit het vet en bij ijsbaan De Koote kan vanaf  donderdag 15 december worden geschaatst. Het ijs is ruim 7 cm. en dat is voldoende , aldus de ijsmeesters. De ijspret is overigens van korte duur. Met kerst is de temperatuur ver boven nul.

Dit jaar is er ook weer een Volkskerstzang in de RK kerk. De samenzang in december wordt al weer voor de 30e keer gehouden. De opbrengst is dit jaar voor de Stichting Bowie. De penningmeester kan € 414,- bijschrijven op de rekening.

Het is al een langer bekend, maar nu toch echt officieel. Rick Pluimers (Jumbo Visma) stapt over naar het Tudor Pro Cycling team, de Zwitserse profploeg van Fabian Cancellara. De nieuwe Zwitserse profploeg heeft een Pro Team licentie en hoopt op Wildcards voor o.a. de Ronde van Zwitserland.

Dit jaar wordt er weer een Enter Challenge georganiseerd in sporthal De Zomp. Dit keer is het toernooi in prestatie- en recreatievoetballers. Bij de prestatieteams wint Jakko FC de Enter Challenge editie 2022. Vissers XI is de sterkste bij de recreanten.