Zo’n 30 Enternaren bezochten maandagavond bij Zalencentrum De Kröl de informatiemarkt, waarin de toekomst van de gemeente Wierden centraal stond. Inwoners uit Enter konden met beleidsmedewerkers van gedachten wisselen en hun wensen en ideeën kenbaar maken. Dat kon aan de hand van vijf thema’s: Ondernemen en Werken, Sociale leven, Natuur, landschap en openbaar groen, Duurzame energie, Buitengebied, Verkeer, Wonen en Participatie.

Op maandag 22 november is de volgende bijeenkomst in het Kulturhus in Notter. In totaal zijn er in de gemeente Wierden vijf bijeenkomsten. Na afloop worden alle ideeën en wensen geïnventariseerd en gecommuniceerd met de inwoners.

Burgemeester Doret Tigchelaar die maandagavond persoonlijk aanwezig was bij De Kröl: “Belangrijk is dat mensen hun stem laten horen. Met de uitkomsten kunnen straks de politieke partijen hun voordeel doen. In maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen en bij de uitvoering van alle ideeën zullen met name de politieke partijen een belangrijke rol gaan spelen”.