Op De Talenter zijn de jaarlijkse projectweken maandagmorgen van start gegaan. Het thema is: ‘Landen’ met als slogan: “De Talenter gaat wereldwijd”.
De opening begon met het bekend maken van het thema, waarbij de kinderen moesten raden rondom welk land zij met hun groep gaan werken, aan de hand van traditionele kleding die door leerkrachten werd geshowd.

De komende twee weken leren de kinderen van alles over verschillende landen en culturen. Er zal aandacht zijn voor de verschillende talen, specifieke sporten, het verschil in eten en drinken, gebruiken en gewoontes en nog veel meer.
Zo krijgt een aantal groepen b.v.  les in de Noorse, Italiaanse, Franse en Zuid Afrikaanse taal of krijgen ze een workshop klompendansen, djembe of Spaanse dans.

Daarnaast zullen alle groepen op excursie gaan. Van tapas, pizza of ijs maken tot aan een escaperoom, cricket, jeu de boules en het Twents museum.

In de klassen worden rondom dit thema verschillende lessen gegeven en er worden allerlei werkstukken gemaakt. Deze worden tentoongesteld tijdens het open huis op donderdag 23 mei van 18.00 tot 19.30 uur.
Deze avond zijn alle ouders, opa’s en oma’s en overige belangstellenden van harte welkom.