De organisatie van het wielerevenement.

Op zaterdag 2 juli vindt wederom na een afwezigheid van drie jaar, de Ronde van Enter en de Ronde van Twente plaats in de dorpskern van Enter. Dit jaar is er op verzoek van de KNWU een extra wedstrijd bij gekomen en wel het NK junioren mannen. Door een overvol programma op de VAM berg in Drenthe was men genoodzaakt om uit te wijken naar een andere locatie.

Mede door het altijd keurig verzorgde Ronde van Enter-Twente evenement is de organisatie benadert of er mogelijkheden waren voor de KNWU. In overleg met Hans Boom, Herman Pluimers en René Lammertink, was de samenwerking snel beklonken. Vervolgens werden de nodige vergunningen aangevraagd en dat geeft altijd wel wat wrijving in aanvang, maar zoals u weet, zonder wrijving geen glans, dus de gemeente Wierden en de Provincie voorzagen in de benodigde papieren en men kan gewoon door.

De Ronde van Enter die al sinds 2003 plaats vindt op de eerste zaterdag van juli heeft drie criteriums, met daarbij de klassieker dames en het NK junioren. Voor diegene die het verschil niet kent tussen een Criterium en Klassieker.

Een Criterium is een rondje om de kerk en een Klassieker gaat door het land, dus in dit geval door Twente. Een van de meest leuke onderdelen is de Dikke Banden race en de door Bert Boom geïntroduceerde loopfietsjes race voor de allerkleinsten uit Enter, Ypelo/Enterbroek en Rectum.

De dag begint met de Klassieker voor de dames, die eerst per ploeg zullen worden voorgesteld op het podium, waarna de start van deze dames het Criterium nieuwelingen, meisjes, junioren vrouwen begint, gevolgd door het NK, de Dikke banden, Nieuwelingen jongens en het eerste Open Twents kampioenschap voor wielrenners zonder licentie.

Deelname is vanaf 18 jaar en daar kunnen zowel dames als heren aan deelnemen op voorwaarde van een goede racefiets en kleding en een helm is verplicht. Inschrijvingen via de site bij Snel navigeren Ronde van Enter bij de button “Schrijf je in”.

Live stream
Voor het eerst in de geschiedenis van de ronde ,wordt er live gestreamd, m.a.w. u kunt online via Youtube of het Facebook van de Ronde van Enter/Twente meekijken, naar start en finish en doorkomsten van de wedstrijden.

Volgens de organisatie is het belangrijk voor, vooral de mensen die niet mee kunnen komen naar Enter, dat men de verrichtingen van hun (klein) zoon, vriend of clublid online kunnen volgen.

Eigenlijk wordt (in alle redelijkheid) geld nog moeite gespaard om de wedstrijden en start finish te kunnen zien, met daar tussendoor wat kleine interviews met wat winnaars en coryfeeën uit de wielersport. Een samenwerking van Holiday geluidverzorging,  met hun mooie LEDWALL Podium,(grootbeeldscherm.nl) samen met Bert Jan Pinkert van de Twentse Show Techniek maakt een optimaal live verslag van de wielerdag mogelijk.

Speaker van de dag is de welbekende Jannes Mulder, samen met Geert Pluimers. De sponsoren bleven de organisatie trouw net als de vrijwilligers en dat is een hele geruststelling en een mooie basis om op verder te bouwen.

Voor de parcours bouwers o.l.v. Bennie Ezendam is het ook altijd weer een gepuzzel om het verkeer zonder teveel hinder voor de omliggende buurten, een alternatieve route aan te bieden. In het verleden stonden vaak auto’s en Campers gewoon in de straten en Bennie heeft daarvoor een weiland geregeld van de fam. Eggerink, net over de Entergraven aan de Bornerbroekseweg, waar plaats is voor vele campers en auto’s om te voorkomen dat het dorp dicht slibt.

Tot slot niet onbelangrijk zijn de twee Ronde Missen Emma Lescher en Aafke Companje, die samen de taak als Ronde Miss hebben opgepakt en de winnaars gaan huldigen en hun overige rol als Miss gaan vervullen.

Emma en Aafke zijn zich van hun taak bewust en verschijnen in kleding van kledingsponsor De Kadokamer samen met Jan Schoenen.

Voor info en livestream: www.rondevanenter.nl  of www.rondevantwente.nl
Facebook kijk HIER.

De beide Ronde Missen (foto StudioHod).