Jan Scholten & Zn.

Het heeft i.v.m. Corona even geduurd, maar de duiven wedstrijden zijn alweer een tijdje bezig. Bij PV De Luchtbode is een nieuw seizoen van start gegaan, met daarbij de nieuwe leden overgekomen van de opgeheven PV De Eendracht. Volgens voorzitter Jan Scholten van PV De Luchtbode is het net of er nooit een andere club is geweest. De leden kennen elkaar natuurlijk al jaren en daarom is de samensmelting dan ook zo goed als geruisloos verlopen.

Op 30 mei werd de eerste wedstrijd vervlogen op Kerkrade en daar gingen Jan Scholten & Zn met de bloemen lopen. De daarop volgende drie wedstrijden op rij vielen ten prooi aan Dennis Beverdam en zijn vader Herman. Johan Nibbelink woonachtig in Goor, maar spelend in Enter won een prachtige eerste, tweede en derde prijs op Dizy le Gros (343 km.) in de club en ook in het Rayon Berg en Dal 1 en 2 tegen 1971 duiven.
Daarmee waren de Vitesse(korte) vluchten afgerond en werden Jan Scholten & z’n Onaangewezen en Buursink – Pluimers Aangewezen kampioen.

Vervolgens kwamen afgelopen weekend de verdere Dagfond en Fond vluchten in beeld en wel Bourges (656 km.) en St. Vincent. (1000 km.) en de laatstgenoemde is een aparte tak van sport op duivengebied.

Daar zijn liefhebbers in gespecialiseerd en beschikken over de juiste bloedlijnen duiven die dat eenvoudig aankunnen. Tonnie Brunnekreef, Theo Pots, Gerard Scholten en Hennie Otten zijn op dit vlak de besten. Tonnie was de eerste dit jaar die van zich liet horen met een eerste in Enter op Limoges.
Op een van de allerbelangrijkste vluchten van dit seizoen St. Vincent was de lat hoog gelegd door de mannen en het was uiteindelijk de NL17-1757250 van Hennie Otten die zaterdagmiddag j.l. om 14.27.04 uur de klep aantikte en daarmee eerste prijs van Enter behaalde.

Theo Pots was goed voor de tweede en derde plaats. Hennie vliegt met het Jellema ras. Een van de beste Fond rassen ter wereld en dat heeft zich uitbetaald in deze mooie overwinning. Jan Scholten & Zn die goed op dreef zijn dit seizoen pakten de eerste op Bourges.

Het laatste wapenfeit van afgelopen zaterdag was een jonge duivenvlucht vanuit Boxmeer en daar was de overwinning voor de NL20-‘436 van good old Jan Kleinnagelvoort.