Hennie Otten, topprestatie op Bergerac.

Het was de afgelopen weekenden weer een feest voor de duivenmelkers en dat kwam mede door de snelle thuiskomst van de duiven. Met hoge snelheden verrasten de duiven bijna hun baasjes. Vorige week waren er wederom twee wedstrijden en wel vanaf Arlon 295 km. en Bergerac 977 km.

Vader en zoon Beverdam.

Gezien het warme weer waren de duiven dichter bij huis los gelaten, behalve de duiven op Bergerac, die al op vrijdag werden gelost om het warme weer wat te omzeilen.
Op Arlon trok Dennis Beverdam de zegekar met vier bij de eerste tien en Hennie Otten won 1 en 2 op Bergerac, een waar mirakel want dat is nog nooit vertoond in Enter.
Hennie Otten zegt de juiste weg ingeslagen te zijn met zijn “Bachelor” bloedlijn, die zijn vruchten begint af te werpen.

Afgelopen weekend maakte de  winnende duif van de Combinatie Buursink- Pluimers op de vlucht vanuit Marche 242 km. een snelheid van 106 km/u.
Dergelijke snelheden komen niet zo heel vaak voor en het gebeurde dan ook dat de duiven al thuis waren voordat de liefhebbers er erg in hadden. Het was Han Dijkhuis uit Goor die met een 3e en een 10e plek van zich liet spreken en ook hier weer een mooie 6e plaats voor Johan Kalenkamp.

Combinatie Buursink - Pluimers.

Dan was er verder nog een vlucht vanuit Nevers 642 km. en die werd gewonnen door de NL21-‘830 van Wendy Eertink. Deze vlucht kwam wat traag op gang, maar eindige ook positief voor de deelnemers.
Arrinda ten Bolscher uit Rijssen won de tweede plek en ook hier weer een mooie 4e en 6e plek voor Han Dijkhuis.

Om 16.00 uur waren de duiven weer thuis en konden de duivenmelkers gaan melken in de Duivenkeet aan de Lage Dijk.

De eerste 10 Arlon:
1, 5, 6 en 8: Dennis Beverdam
2: Johan Kalenkamp
3, 4 en 7: Combinatie Buursink – Pluimers
9: Gerard Krake
10: Jan Scholten en Zn.

De eerste twee op Bergerac:
1 en 2: Hennie Otten

De eerste tien op Marche:
1, 2 en 7: Combinatie Buursink Pluimers
3 en 10: Han Dijkhuis
4 en 8: Dennis Beverdam
5: Johan Nibbelink
9: Jan Scholten en Zn.