Enters Erfgoed is op zoek naar met name jonge (Enterse) klompenmakers. Na een succesvol klompenevenement in 2016 hebben zich verschillende geïnteresseerde klompenmakers uit Enter en omstreken aangemeld om het ambacht te leren. Vanaf 1 oktober a.s. start er weer een nieuwe cursus.

In de wintermaanden wordt er op twee avonden in de week les gegeven in het maken van klompen. Daarmee is de Enterse opleiding uniek in Nederland en in de hele wereld. Het is de enige echte opleiding tot handmatig klompen maken en het levert daarmee een grote bijdrage aan het in stand houden van dit mooie ambacht.

Gerald Getkate: “Jammer genoeg zijn er tot nu toe nauwelijks jonge Enternaren geïnteresseerd in wat je wel de trots van Enter mag noemen. De kans bestaat dat we over een aantal jaren wel het vak in stand gehouden hebben, maar dat er geen mensen meer zijn die dat in Enter kunnen laten zien. Dat willen we toch niet laten gebeuren!

Daarom roept Enters Erfgoed jongeren uit Enter en omgeving op om het eens te proberen. Hoe mooi is het wel niet om een uniek ambacht te leren waarin alleen in jouw dorp les word gegeven en kun je dat in de toekomst zelf doorgeven aan een volgende generatie. Misschien treedt je daarmee wel in de voetsporen (klompen) van je overgrootvader en wordt je de 4, 5 of 6e generatie klompenmaker in je familie. De cursus klompen maken is niet alleen voor mannen, maar wordt ook door vrouwen gevolgd”.

Ben je geïnteresseerd dan ben je vanaf 1 oktober dinsdags- of donderdagsavond vanaf 19.30 uur welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen en eens te proberen of het iets voor jou is.
Of meld je direct aan bij: info@enterserfgoed.nl