IJs en weder dienende rolt zaterdag de bal weer bij Enter Vooruit in competitieverband. In de 2e klasse is een volledig programma. Tegenstander in de uitwedstrijd is FC Meppel en dit is dan ook tevens de laatste wedstrijd in de eerste competitiehelft. Beide clubs bivakkeren in het rechter rijtje. FC Meppel staat 11e met 7 uit 10. Enter Vooruit direct daaronder met 5 uit 11. Kortom, er staat wat op het spel komende zaterdag.

Duidelijk is wel dat FC Meppel moeite heeft om in thuiswedstrijden punten te pakken. Het won tot dusverre geen enkel thuisduel en kreeg in vijf wedstrijden 17 goals om de oren. De achterhoede is duidelijk de achilleshiel van het team. In de laatste wedstrijd van 2022 verloor FC Meppel thuis met 1-4 van Nieuwleusen.

Ook EV heeft dringend behoefte aan een overwinning. In de laatste vijf wedstrijden pakte de ploeg geen enkel punt. Op 5 november werd het 1-1 in de uitwedstrijd tegen Elim.

In het seizoen 1995-1996 troffen beide ploegen elkaar ook in competitieverband, het werd toen 1-1. Op de Werf verloor EV met 1-2.

Om 15.00 uur fluit scheidsrechter O’Neil uit Zeewolde voor de aftrap.

De overige wedstrijden:
PH – Gramsbergen
Sparta – DOS ‘37
Vroomshoopse Boys – De Zweef
ON – Nieuwleusen
Tubantia – Den Ham

De stand: