Om 30 jaar van innovatie en groei te vieren, heeft het door een trotse familie Roetgering gerunde bedrijf Coulisse, zijn toekomstplannen onthuld: de bouw van een gloednieuwe Coulisse Campus in Nederland. Het wordt een hub voor inspiratie, pionieren, samenwerken en vernieuwing voor zowel werknemers als partners. Een plek waar creatieve geesten, slimme technologie, digitalisering en robotica naadloos op elkaar aansluiten om wereldwijd de meest vooruitstrevende oplossingen voor de raambekledingssector te leveren.


Plannen voor de hypermoderne Coulisse Campus onthuld
Deze droom van een nieuwe Coulisse Campus van 70.000 vierkante meter, werd tijdens het officiële persevenement op 27 oktober onthuld op bedrijvenpark de Elsmoat.
Op het nieuwe billboard, dat werd onthuld door de oprichters Christiaan en Maurice Roetgering, is een artist impression te zien van het nieuwe complex. Fase één bestaat uit de bouw van het eerste gebouw – een magazijn van 15.000 vierkante meter en 13 meter hoog, waarvan 2.000 vierkante meter wordt geautomatiseerd – dat in 2023 klaar moet zijn.

Fase twee bestaat uit de bouw van een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn van 7.000 vierkante meter, waar RFID (radiofrequentie-identificatie) wordt gebruikt. Er zijn ook plannen om op deze nieuwe locatie zonne-energie te gebruiken om waterstof te produceren en zo de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen.

Sinds 1992 heeft Coulisse altijd een sterk gevoel voor maatschappelijk verantwoord ondernemen gehad met betrekking tot verschillende initiatieven om het lokale erfgoed en milieu te behouden. Denk aan de renovatie van de historische boerderij de ‘Parel van Twente’ uit 1630 en het herstel van natuurgebied Reggedal.