In de Roskam, het onafhankelijke weekblad voor Twente, deze week een opmerkelijk artikel over raambekleder Coulisse. Volgens het blad is men van plan om hoogbouw te gaan plegen op de Elsmoat. Het bedrijf bestaat 30 jaar en heeft aldus het blad, ambitieuze nieuwbouwplannen. Hieronder het volledige artikel uit de Roskam.

Ambitieuze plannen Coulisse: designtorens op De Elsmoat in Enter

ENTER – Bij het zesde lustrum van het raambekledingsbedrijf Coulisse in Enter hebben de broers Roetgering, eigenaars van het bedrijf, alweer plannen voor verdere uitbreiding. Het idee is hoogbouw te plegen op de laatste nog beschikbare kavel op het bedrijvenpark De Elsmoat. Het is grond waar Coulisse al eerder op vlaste en nu dus krijgt: de constante druppel holt de steen en wie tijd heeft wint.

Het raamdecoratie-designbedrijf bestaat precies dertig jaar, want in 1992 kwam de eerste container vanuit het ‘verre oosten’ aan in Enter en vele volgden. Het leidde jaren later tot de bouw van Dock36, pal aan de A1. De bedoeling is nabij Dock’36 een nieuw zenuwcentrum te laten verrijzen op de grond die nu dan toch beschikbaar komt (strategisch wachten loont), waar natuur en design samenvallen.

Voor het bedrijvenpark De Elsmoat, dat 24 hectare omspant, is de deal met Coulisse de lang verwachte klapper. De gemeenten Rijssen-Holten en Wierden zijn elk voor vijftig procent eigenaar van de grond. Dat Coulisse ook de wegen in het gebied mag aanleggen, wat weinig voorkomt. Op die manier willen de broers Roetgering zelf de regie in handen houden en de openbare ruimte inrichten, met veel water en wetlands.

Het betekent ook dat ze in het toekomstige hoofdgebouw van het wereldbedrijf (met op alle continenten vestigingen) hun torens als obelisken kunnen bouwen. Ooit sneuvelden plannen voor die torens toen ondanks toezeggingen dat het voor elkaar zou komen bleek dat toenmalig gedeputeerde Rietkerk en europarlementariër Schreijer hun toezeggingen dit te zullen regelen niet nakwamen.

Op de Enterse manier (dan do’w dat gewone zölf)  kregen de broers (Chris en Maurice) Roetgering het zelf voor mekaar. Niet gek voor de gebroeders die dertig jaar geleden met hun met geleend geld bestelde zeecontainer vol stoffen en stiksels uit China een gat in de markt sloegen, in Enter, in Nederland, in Europa en de rest van de wereld wisten aan te boren. Dat is hen wel een feestje in Ibiza waard.