De stemmen in de gem. Wierden waren al snel geteld woensdagavond. Wierden had ook de primeur, want men was de eerste gemeente in Overijssel die kwam met de uitslagen. Maar ook in de gem. Wierden een verrassende uitslag en daarmede volgt men de landelijke trend. Het CDA (26,3%) moest weliswaar enorm inleveren, maar kreeg wel de meeste stemmen. De partij zakte 8,8% van de stemmen. De VVD blijft een goede tweede en ging van 14,07% naar 14,9%.

Een minimale groei, maar daarmede bleef men het Forum voor Democratie wel nipt voor. Deze partij deed voor de eerste keer mee aan de Provinciale Staten verkiezingen, maar was de grote winnaar in de gem. Wierden (14,4%).

Ook de CU kon een kleine winst noteren (0,8%) en winst was er ook voor 50Plus, Groen Links, Partij voor de Dieren en DENK.
D’66 behoorde in de gem. Wierden tot de grote verliezers. De partij moest maar liefst 3,8% inleveren t.o.v. 2015. De schade bij de PvdA bleef beperkt, er ging 0,6% af bij de sociaal democraten. De PVV en SP moesten beiden een flinke veer laten, – 2,5%.

Opvallend in de gem. Wierden was de hoge opkomst. In 2015 was de opkomst 55,5%. Er gingen nu aanzienlijk meer mensen naar de stembus. De opkomst van 64,8% ligt boven het landelijk gemiddelde.