Oud-burgemeester Bernard Kobes, burgemeester Henk Robben en de beoogd burgemeester van Wierden, Doret Tigchelaar komen op Eerste Pinksterdag het Ropateam van Wierden aanmoedigen op het Dorpsplein in Enter. Het team wordt dan op grootse wijze onthaald en zal de steun goed kunnen gebruiken als het richting finish in Rotterdam gaat.

De Roparun is een hardloopestafette voor het goede doel en loopt van Hamburg naar Rotterdam. De route loopt dwars door Enter en daar wordt dit jaar een groot feest georganiseerd om het Roparun team “Welkom Wierden”  een hart onder de riem te steken.
Met de Roparun wordt geld opgehaald voor uitbehandelde kankerpatiënten. Zo zal het Wierdense team een deel van hun opbrengst schenken aan Hospice de Reggestroom in Rijssen.

Op zondag 9 juni zijn er vanaf het eind van de middag verschillende festiviteiten op en rond het Dorpsplein om alle teams aan te moedigen in hun laatste 200 km. richting Rotterdam. Vanaf het begin van de avond zullen de eerste teams Enter passeren.

Afhankelijk van hun starttijd, zal het team uit de gemeente Wierden tussen 20.00 en 23.00 uur Enter passeren. Er rijdt een speciale pendelbus van Wierden naar Enter om het voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om dit evenement te kunnen bijwonen.

Burgemeester Henk Robben roept dan ook iedereen op om het team te komen aan moedigen. “Het is mooi om te zien dat samen zo’n avontuur aangaan voor het goede doel de samenleving hechter maakt. Enternaren, Wierdenaren en ambtenaren werken samen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel en maken er ook nog eens een groot feest van. Dat wil je toch niet missen?”