Onlangs deed burgemeester Tigchelaar van Wierden al een oproep aan alle bewoners om op verantwoorde wijze met de corona crisis om te gaan. Recent deed dat minister president Rutte, Commissaris van de Koning, Heidema en vrijdagavond zal Koning Willem-Alexander zich tot het Nederlandse volk wenden. Burgemeester Tigchelaar heeft zich nu ook nadrukkelijk op de jeugd gericht. Op Facebook een oproep aan allen. Zie hieronder de volledige tekst.

Voor Anna, Pim, Julia, Daan en alle andere jongeren in de gemeente Wierden,

We bevinden ons een vreemde tijd. Ons leven wordt op dit moment beheerst door de maatregelen die genomen zijn om het coronavirus tegen te gaan. Maatregelen die aan niemand voorbijgaan. Zo is jouw school nu ook gesloten. Misschien dacht je na het horen van deze maatregel eerst nog wel dat een paar weken extra vakantie best fijn zou zijn.

Maar het vakantiegevoel is nu best ver te zoeken. Sportwedstrijden zijn afgelast, cafés en restaurants zijn gesloten en dat leuke evenement waarop je je had verheugd gaat ook niet meer door.

Wat moet je dan? Gamen en Netflixen is leuk, maar de hele dag binnen zitten lijkt mij ook niet fijn. Ik denk dat het ook best verleidelijk is om met een groep vrienden naar buiten te gaan om een potje te voetballen of een toernooitje te organiseren op het speelterrein op de hoek van de straat. Maar dat is op dit moment nou net niet de bedoeling.

Natuurlijk mag je gerust een balletje trappen of met een vriendin een straatspel spelen. Ga lekker naar buiten, maar ik wil je vragen om je ook hier te houden aan de maatregelen die genomen zijn om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Zorg ervoor dat je minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houdt, was met regelmaat je handen, blijf binnen als je je niet lekker voelt, ga niet naar sportvelden of – terreinen die gesloten zijn en beperk de momenten die je gezamenlijk met vrienden doorbrengt. Zoek elkaar in groepsverband vooral op via de sociale media die je hiervoor gebruikt.

Ik wil je nog wat anders vragen. Jij bent jong, en jongeren zijn over het algemeen fit en vitaal. Maar jij kent vast ook mensen die dat niet zijn. Mensen waarvoor het nu beter is dat ze binnen blijven zodat de kans dat ze ziek worden klein blijft. Die mensen hebben op dit moment jouw hulp nodig. Is er iets dat jij voor deze mensen kunt doen? Vast wel.

Hiervoor zijn ook in de gemeente Wierden al mooie initiatieven ontstaan. Coronahulp Wierden Doet is bijvoorbeeld een Facebook pagina die hiervoor is opgericht en waar mensen, jong en oud, een helpende hand kunnen bieden. Misschien bedenk jij zelf, of samen met een goede vriend, ook wel een leuk initiatief waarmee je anderen kunt helpen.

Ik nodig je van harte uit om dit te doen en zou het ook leuk vinden als je dat leuke initiatief met ons deelt. Dit kan door een mail te sturen naar: communicatie@wierden.nl of een bericht of foto te posten via onze Facebook of Instagram pagina. Die weet je wel te vinden toch?

Samen moeten we er deze tijd het beste van zien te maken. Dat doen we door ons aan de afspraken te houden en te denken aan de mensen die onze hulp goed kunnen gebruiken. Ik kijk uit naar jullie creatieve initiatieven en ideeën!

Een hartelijke groet,

Burgemeester Doret Tigchelaar.

O ja, nog een oproep aan alle ouders, willen jullie dit bericht delen met jullie kinderen?
Ontzettend bedankt!