Met een ferme klap opende de burgemeester het Houtdorp

Maandagmiddag rond de klok van 13.00 uur opende burgemeester Tigchelaar het Houtdorp op de Mors, dat al weer voor de 7e keer wordt georganiseerd door New Generation. Op de vraag van de burgemeester of er ook kinderen uit Wierden waren bleven alle vingers naar beneden. De ruim 340 kinderen en de grote schare vrijwilligers zijn allemaal afkomstig uit Enter.

Na de officiële opening gingen alle timmer- jongens en meisje, ouders, opa’s en vrijwilligers fanatiek aan de slag. In record tempo werd op de eigen bouwkavel een stevig fundament gelegd. Alles met deskundige hulp van volwassenen die er mede voor zorgen dat er een fraaie hut komt die bestand is tegen een stootje en een regenbui.

De EHBO kon al snel aan het werk, splinters, een schram op de arm of de ongelukkige die met de hamer op z’n eigen duim slaat. Het hoort er allemaal bij en voor de kinderen is het één groot feest. Dat duurt overigens tot vrijdagmorgen. Dinsdagavond zijn ouders, familie, broers of zusjes van harte welkom een kijkje nemen bij te hutten.
Bij goed weer kunnen de kinderen donderdag blijven slapen in de hutten en zal vrijdagmorgen het Houtdorp 2019 weer worden afgebroken.