Burgemeester Robben was maandagavond te gast op de wekelijkse kazerne avond van de Brandweer Enter. In het kader van zijn naderend afscheid wilde het korps toch iets “speciaals” doen voor Robben, die ook vele jaren eindverantwoordelijk was bij de brandweer (inmiddels is dit overgenomen door de Brandweer Twente). Een reddingsactie op de Waarf maakte onderdeel van zijn bezoek.

Robben werd uiteindelijk gevonden in een zomp en brandweerlieden met perslucht, wisten de burgemeester te bevrijden uit zijn benarde positie. Volgens goed gebruik werd na afloop op de kazerne het glas geheven op de geslaagde reddingsactie.

Burgemeester Robben die op 24 mei zijn laatste werkdag heeft bedankte de brandweer alvast voor hun inzet in de afgelopen jaren en de prima samenwerking. Robben: “Ik speel liever geen slachtoffer, maar op deze bijzondere avond heb ik het graag gedaan. Als ik met pensioen ga, zal ik niet bij de brandweer gaan, maar ik heb zeer veel respect voor hun werk. Ik blijf in Wierden wonen, weet nog niet wat ik precies ga doen na mijn pensionering, eerst maar eens gaan genieten van mijn vrije tijd”.