Een uiterst ontspannen burgemeester sprak woensdagavond “zijn” inwoners toe tijdens de nieuwjaarsreceptie. Of het vanwege het naderend afscheid van Robben was is niet duidelijk, feit was wel dat de burgerzaal afgeladen vol was. Robben: “Ik ben er in de afgelopen weken al veelvuldig aan herinnerd, dat dit de laatste keer zou zijn. Volgend jaar staat hier mijn opvolger”.

Zoals gebruikelijk keek Robben nog eens terug op het voorbije jaar: “ We hebben een dynamisch jaar gehad, er is veel gepresteerd, zowel zichtbaar als onzichtbaar achter de schermen. Vrijwilligers en mantelzorgers hebben zich ook in 2018 op geweldige wijze ingezet, dat verdient respect en waardering”.

De gemeente Wierden heeft ook in 2018 geprobeerd zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij de besluitvorming. Dat heeft echter ook een keerzijde, aldus Robben: “We moeten daar in de komende periode wel een balans in vinden, waarover kun je meepraten en wat beslist gewoon de raad of college. Dat is een mooi proces, om die inhoudelijke discussie te voeren”.

Net als in voorgaande jaren is er ook dit jaar weer een thema die als leidraad dient voor de Wierdense politiek. Robben koos voor een A, B, C ‘ tje, A van Actief, B van Betrokken zijn, en C van Collectief.

Burgemeester Robben zette ook woensdagavond weer een aantal mensen in het zonnetje, die een schoolbeeld zijn van het thema 2019.

Lieke Roelofsen, vanwege haar betrokkenheid op ouderen en Gerald Getkate, de Nederlands Kampioen Klompen maken.
Daarnaast vier mensen die zich actief bezig houden met de historie van de gemeente Wierden. Theo Pigge en Leta Evers van de Historische Kring Wierden en Johan Altena en Diederik te Brinke van Stichting Enters Erfgoed.

Tot slot  bracht burgemeester Robben een toast uit op het nieuwe jaar.