Paul Roetgering en het hoofd van de school.

Na negen jaar bouwen, is op zaterdag 26 november de hostel bij de school officieel geopend door de familie Roetgering, als vertegenwoordigers van de in 2014 opgerichte Roetgerink Foundation. Precies een jaar geleden waren de modebroers onderweg tijdens de Noordkaap Challenge, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Roetgerink Foundation. Mede met dit ingezamelde bedrag, kon de hostel eindelijk afgebouwd worden.

De Chaenda Secondary School in Karatu, Tanzania, is een middelbare school voor kinderen van 11 tot en met 17 jaar. Zo’n 375 tieners krijgen er les. De school heeft een regiofunctie.

Kinderen wonend in een straal van 30 kilometer rondom Karatu gaan naar de Chaenda Secondary School. De weg van huis naar school is vaak lang, slecht en vooral voor meisjes onveilig. Ontvoering en verkrachting is een veelvoorkomend probleem en gevaar. Ze vallen hierdoor regelmatig uit en kunnen uiteindelijk geen onderwijs meer volgen.

Paul Roetgering: “De bouw van een hostel voor schoolgaande meisjes was een nadrukkelijke wens van het bestuur en de leiding van de Chaenda Secondary School. De Roetgerink Foundation heeft de bouw van het hostel gefinancierd. Door de komst van het hostel hebben 72 meisjes een veilige slaapplaats en is onderwijs meer gewaarborgd voor hen. Onder toezicht van de leraren, die zelf ook bij de school wonen”.

Marcel Roetgering.

Tijdens een gezinsvakantie naar Tanzania in 2011 kwam Paul Roetgering in contact met de Chaenda Secondary School. Een bezoek aan de school motiveerde de familie om de school te gaan helpen.

Ter ere van het 160 jarige jubileum van Roetgerink Mode en Schoenen is in 2014 de Roetgerink Foundation opgericht. Zij zet zich in voor het verbeteren van het welzijn van kinderen, gezinnen en de maatschappij in het algemeen.

Met donaties en opbrengsten uit fundraiser activiteiten ondersteunt de Roetgerink Foundation initiatieven en goede doelen die vanuit een maatschappelijke betrokkenheid en met een toekomstige visie zijn ontstaan.
Naast de school in Tanzania zet de Roetgerink Foundation zich al jaren in voor het ondersteunen van kleinschalige initiatieven gericht op gezinnen die hulp ontvangen van Voedselbanken in de regio Twente.

In een ruime regio rond Enter worden gezinnen in nood ook op verschillende manieren gesteund. Zo worden er bijvoorbeeld regelmatig fietsen, laptops en rugtassen beschikbaar gesteld voor middelbare scholieren en worden er verjaardag pakketten en Sinterklaaspakketten uitgegeven, zodat kinderen uit gezinnen in armoede ook hun verjaardag en Sinterklaas kunnen vieren.