Brandweerkazerne Enter zoekt collega’s die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Op zaterdag 11 februari gaat het korps ’24 uur as de brandweer’ en zoekt 24 uur lang op verschillende plekken in Enter naar nieuwe leden. “Brandweervrijwilligers zijn 24/7 ON FIRE. En precies dat laat brandweerkazerne Enter zien op zaterdag 11 februari”, laat kazernecoördinator Dinant Knol weten.

“Door een dag lang zichtbaar te zijn op verschillende plekken in Enter hopen we veel mensen te bereiken. We hebben een hecht en fijn team dat onvoorwaardelijk staat voor de veiligheid van de directe omgeving.”

Een speciaal programma
Er is een speciaal programma voor deze bijzondere dag in elkaar gezet.
Dinant Knol licht toe: “We beginnen zaterdagochtend op de Enterse markt op het Dorpsplein. Daarna vertrekken we met onze brandweervoertuigen richting de plaatselijke voetbalverenigingen Enter Vooruit en sv Enter.
Hier laten we de jeugd en hun ouders graag zien wat ons werk inhoudt. Ook organiseren we een kleurplatenwedstrijd voor de basisschooljeugd. Tussen 13.00 – 14.00 uur kunnen de kleurplaten worden ingeleverd bij de brandweerkazerne aan de Vonderweg 4.

De beste kleurplaat en de klas die de meeste kleurplaten inlevert, krijgen een prijs. De middag sluiten we af met een ondernemersbijeenkomst. Hiervoor zijn alle ondernemers van industrieterrein De Vonder en De Elsmoat uitgenodigd. We gaan graag met de ondernemers in gesprek over het maatschappelijk belang om vrijwilligers onder werktijd de gelegenheid te geven op te komen voor een incident. Ook zitten er voordelen aan om een goed opgeleide brandweerman of -vrouw in dienst te hebben. We zoeken vooral vrijwilligers die overdag in Enter beschikbaar zijn. De dag sluiten we af met een bezoek aan de horeca van Enter, om ook hier op zoek te gaan naar geschikte leden.

Vrijwilligers zijn cruciaal:
Enter zoekt brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn. Ze worden onderdeel van een hecht team en ontvangen vergoedingen voor opleiding, oefeningen en voor hun inzet bij een calamiteit.

Solliciteren?
Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.werkenbijbrandweertwente.nl.

Solliciteren kan via deze website tot 17 maart. Op donderdagavond 2 maart organiseert Brandweer Twente een informatiebijeenkomst op de Twente Safety Campus. Er wordt uitgelegd wat het werk van een vrijwilliger inhoud en hoe het opleidingstraject eruit ziet. Opgeven kan via de website.