Zaterdag 9 juli organiseerde Brandweer Twente een open dag in en rondom de brandweerkazerne van Enter aan de Vonderweg. De open dag stond in het teken van het 100-jarig bestaan van de brandweer in Enter. Johan Hulsink en Henk Mulder openden de dag samen met kazernecoördinator Dinant Knol. Zij zijn de twee oudste brandweercommandanten van Wierden en Enter.

Tijdens de opening klonk een oude sirene die nu in het bezit is van Behoud Historie Brandweer Enter. In en rondom de kazerne van Enter waren diverse spectaculaire demonstraties te zien. Zo waren er verschillende blusdemonstraties, zoals brand in een wasdroger en vlam in de pan.

En ook liet de brandweer zien hoe zij te werk gaat bij een verkeersongeval, waarbij slachtoffers vastzitten in hun auto. Daarnaast waren er verschillende brandweervoertuigen te bezichtigen.

Voor de kinderen was er ook heel veel te doen. Speciaal voor hen was er een leuk spel, waarbij ze zelf konden ervaren hoe het is om te blussen, een springkussen en de liefhebbers kunnen zich laten schminken als mini-lotusslachtoffers. Veel kinderen reden mee in een antiek brandweerwagentje door Enter – natuurlijk met sirene – en werden helmen en brandweerpakken gepast, in de grote brandweerwagens gezeten en werden er kleurplaten gemaakt.

Kortom er was genoeg te doen voor jong en oud en kazernecoördinator Dinant Knol keek aan het eind van de dag trots terug op een zeer geslaagd evenement dat naar schatting rond de 1500 bezoekers trok.