Eus: "...de kansen gepakt die ik kreeg...".

Hij groeide in Deventer op voor galg en rad, belandde zowaar in de zware criminaliteit en uiteindelijk in de gevangenis. Het verhaal van Eus (Özcan Akyol), die maandagavond te gast was bij De Kröl, op uitnodiging van Vrouwen van Nu, kende vele kanten. Feit is wel dat hij zich wist te ontworstelen aan zijn milieu, afstand nam van zijn aan alcohol verslaafde vader en op eigen kracht richting gaf aan zijn loopbaan.

Na de opening door voorzitter Tonny Nieuwenhuis, luisterden de ruim 160 aanwezigen, ademloos naar het verhaal van de schrijver, TV presentator en columnist. Eus (38) groeide in Deventer op in twee culturen, en maakte op het juiste moment de juiste keuzes.

“In de gevangenis kreeg ik de kans mijn leven een andere wending te geven, ging uiteindelijk journalistiek studeren en daarna in Amsterdam Nederlandse Taal en Cultuur. Literatuur heeft mijn leven veranderd en gebracht tot waar ik nu sta. Ik heb het nooit bewust gepland, de meeste dingen kwamen spontaan op mijn pad”.

De aandachtige luisteraars konden het verhaal waarderen en uiteraard was er de gelegenheid om zijn boeken te kopen en met Eus op de foto te gaan. Daar werd dan ook grif gebruik van gemaakt. Eus kwam met dozen vol boeken en vertrok letterlijk met een handje vol boeken na afloop weer richting thuis.