Rechts Patrick ten Hove, voorzitter EOV

De wereld ziet er steeds een beetje rooskleuriger uit, zeker nu de bloembakken weer hun weg terug hebben gevonden naar het centrum van Enter (en Wierden). Meerdere piramides en lage bakken met geraniums zijn vandaag door de gemeente in Enter geplaatst en fleuren het straatbeeld op.

“Langzamerhand begint het straatbeeld weer normaal te worden en kunnen we ons weer vrijer bewegen. Het is mooi om dat te onderstrepen door het straatbeeld met bloemen nog een beetje mooier te maken”, zegt wethouder Richard Kortenhoeven.

“Het ontbreken van de bloembakken in centrum werd door de winkeliers echt als een gemis ervaren. Samen wordt er hard gewerkt om het centrum levendig en vitaal te houden. Bloemen horen daar zeker bij en dit geeft de hele zomer een mooi beeld.”

Er is gekozen voor de rode hanggeranium, ook wel Oostenrijkse geranium genoemd. Een sterke, eenjarige plant die tot in november kan bloeien. Een slim watersysteem in de bakken en goede meststof zorgt helpt daar aan bij. Maar een goede verzorging is ook essentieel en die taak hebben de winkeliersverenigingen op zich genomen, zij zorgen voor de bewatering.