Goed nieuws! De bibliotheek in Enter is vanaf 18 mei weer geopend. Vanwege het coronavirus zijn ze vanaf nu de ‘’anderhalve meter bibliotheek’’. Wat betekent dit? Ze richten de bibliotheek zo in dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om de bibliotheek te bezoeken.

Boeken lenen en terugbrengen
Wanneer je de bibliotheek bezoekt, gelden eigenlijk dezelfde regels zoals je inmiddels ook bij supermarkten en bouwmarkten gewend bent, er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een mandje  meenemen.

Wanneer de toegangsitems op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een toegangsitem beschikbaar is. Ze hebben de instellingen van de zelfservice balies aangepast en er is er 1 voor inleveren en 1 voor uitlenen, zodat er een looproute ontstaat.

Teruggebrachte materialen zijn niet meteen weer beschikbaar voor uitlening, deze moeten eerst drie dagen in quarantaine.
Dus u mag alleen materialen lenen die voor u klaar staan of materiaal uit de kast.

De leestafel, de publiekspc’s,  de koffiehoek en de toiletten
Deze blijven voorlopig dicht. Daar kun je nu nog geen gebruik van maken.

Openingstijden
De openingstijden zijn voorlopig aangepast. De bibliotheek Enter is de komende weken geopend van maandag, woensdag en vrijdag van 13.00-16.00 uur.
Je kunt momenteel alleen terecht bij de bibliotheek voor het lenen en terugbrengen van boeken.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar
Kinderen zijn van harte welkom in de bibliotheek. Dit alleen onder begeleiding van 1 volwassene. Toegestaan is 1 volwassene en 1 kind per keer. Beide pakken een mandje.

Bijeenkomsten in de bibliotheek
De bibliotheek heeft besloten om voorlopig tot 1 september geen extra activiteiten te organiseren in de bibliotheek. Mochten er andere ontwikkelingen zijn, dan passen ze dit beleid aan.

Heb je vragen over de corona maatregelen?
Mail naar: info@bibliotheekwierden.nl  of tijdens de nieuwe openingstijden bellen naar: Bibliotheek Enter 0547 – 381 158.