Sietse Velten (l) staat klaar voor de 1-0.

Opluchting op de Werf zaterdagmiddag. Enter Vooruit won met 3-1 van hekkensluiter Be Quick Zutphen. De kans op handhaving voor EV is aanzienlijk gestegen en dat betekent nog een jaar 2e klasse. Voor de gasten uit Zutphen waren de druiven zuur, de ploeg kan degradatie bijna niet meer ontgaan. Neemt niet weg dat de zege van Enter Vooruit verdient was, de ploeg was beter, maar speelde niet z’n beste wedstrijd.

Be Quick Zutphen kwam voor een puntje naar de Werf. De ploeg speelde vanaf de aftrap zeer verdedigend, hield veel spelers op de eigen helft en gokte op de counter.

EV was weliswaar beter, maar echt kansen leverde het veldoverwicht niet op. Daarbij was er veel balverlies, te snel zocht de ploeg de diepte en de gasten bleven relatief makkelijk overeind.
Pas in de 27e minuut de eerste serieuze kans voor EV maar een kopbal van Sietse Velten gaat net langs.

In de 37e minuut nogmaals een uniek kans voor EV, als Wim Oosthoek de keeper op z’n weg vindt en in de rebound Dylan Siemerink langs schiet. Het zijn de laatste wapenfeiten tot de rust die met een 0-0 stand begint.

Na de thee pakt EV het op een andere wagen, de ploeg is agressiever, geeft de gasten minder ruimte in de opbouw en voetbalt op te scoren.
Dat gebeurt ook in de 51e minuut. Een corner van links komt bij de tweede paal en het is Sietse Velten die alert reageert en de verdiende 1-0 op het scorebord zet.

Job Voortman komt daarna in de ploeg voor Marco ter Weel.
Be Quick Zutphen zoekt na de achterstand wel meer de aanval, maar de overtuiging ontbreekt. Teun Nijhof heeft een makkelijke middag en hoeft nauwelijks in actie te komen.
EV krijgt wel 100% kansen, Sander Jansen (stiftje in het zijnet), Wout Velten (hakbal op de 5 meter) en Job Voortman (schot rakelings voor langs).

Gerjan Otten komt vervolgens in de ploeg voor Wout Velten. Niet lang daarna valt de 2-0. Job Voortman is veel te snel aan de rechterkant, draait om de keeper en scoort in het lege doel de 2-0. De wedstrijd lijkt beslist, maar Be Quick Zutphen recht nog een keer de rug. Uit de enige kans in de tweede helft scoort de ploeg zowaar de 2-1.
In de 90e minuut houdt iedereen bij EV de adem in als Sietse Velten binnen de 16 meter de bal met de arm raakt. De scheidsrechter laat doorspelen…….

Het slotakkoord is echter voor invaller Gerjan Otten die in blessuretijd EV op 3-1 zet. Het is de eindstand in een matige wedstrijd, waarin EV eigenlijk de wedstrijd al veel eerder kon beslissen.
Komende dinsdag staat er een inhaalwedstrijd op het programma. EV speelt dan thuis tegen Vroomshoopse Boys. Er wordt om 19.30 uur afgetrapt op de Werf.

Uitslagen overige wedstrijden:
Vroomshoopse Boys – ZAC 1-1
ASC – Hulzense Boys 0-1
Den Ham – WVF 2-4
Be Quick ’28 – Sparta 3-3
PH – Quick ’20 3-2
IJVV – De Esch 5-0