Peter Pluimers geeft zijn tegenstander een duwtje.

Enter Vooruit won zaterdagmiddag met 3-2 van VSCO. Het duurde echter tot ver in blessuretijd, voordat iedereen op de Werf opgelucht adem kon halen. De gasten uit Oosterwolde vochten verbeten tot de laatste seconden, maar moesten uiteindelijk toch genoegen nemen met de nederlaag.

EV kon het zichzelf verwijten dat men de wedstrijd niet veel eerder besliste. De ploeg speelde een uitstekende eerste helft, maar zakte in het tweede deel van de wedstrijd ver terug en liet VSCO opnieuw in de wedstrijd komen.
Vanaf de aftrap was EV de bovenliggende partij. De ploeg speelde vol op de aanval, zette de gasten vast op de eigen helft en gunde de tegenstander geen cm. ruimte.

In de 8e minuut van de wedstrijd de eerste kans van EV maar een bal rolt voor het doel van VSCO langs en Kevin Peppels komt een stap te laat. Een paar minuten later is het wel raak.


Henri Knol staat aan de basis van een prachtige aanval. De bal komt uiteindelijk bij Kevin Peppels die een paar tellen nodig heeft maar vervolgens de bal teruglegt op de rand van de 16 meter. Het is Henri Knol die de aanval zelf afmaakt en de verdiende 1-0 op het scorebord zet.

EV blijft daarna de betere ploeg, veel druk op de tegenstander, gevarieerd aanvalsspel en achterin nauwelijks een kans weg geven. In de 21e minuut de 2-0 door Kevin Peppels die de bal binnenkopt achter de tevergeefs graaiende keeper van VSCO.

EV verkijkt zich dan al op de veerkracht van de tegenstander. In de 23e minuut geeft scheidsrechter Kerimit een strafschop, na een overtreding binnen de 16 meter. Het is Rick Pul die zijn ploeg weer dichterbij brengt, 2-1.
VSCO neemt daarna wat meer het initiatief, wint vaker de duels, maar geeft achterin ook meer ruimte weg. In de 29e minuut scoort Henri Knol de 3-1 en daarmede gaat tevens de rust in.

Na de thee dezelfde spelers bij EV. VSCO tapt nu echter wel uit een ander vaatje. De ploeg speelt beduidend fysieker, houdt EV verder van de eigen goal en gokt erop dat de lange bal een keer goed valt. EV heeft moeite met de opportunistische speelwijze. De ploeg leidt teveel balverlies, maar erger nog, er worden teveel kansen om zeep geholpen.

In de 61e minuut lijkt echter de beslissing te vallen als ook EV een 11 meter krijgt. Henri Knol schiet de bal te zacht in en dat betekent dat de stand op 3-1 blijft staan. Trainer Peter Schulte brengt Jurgen Siemerink en Dennis Bolink in de ploeg voor Joel Scheper en Wout Velten (Ron Smit was al eerder gewisseld voor Jesse Pultrum).

VSCO blijkt knokken voor een beter resultaat en in de 78e minuut schiet Rick Pul een vrije trap vanaf 20 meter in de kruising, 3-2. Drie minuten later opnieuw een vrije trap van Rick Pul, maar dit keer redt Teun Nijhof.

In de laatste tien minuten kan de wedstrijd alle kanten op. VSCO zet de deur achterin open, neemt alle risico en speelt alles of niets. Vlak voor tijd nog een 100% kans voor Kevin Peppels, maar vanaf 5 meter schiet hij de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
Na 95 minuten fluit de scheidsrechter voor het laatst en pakt EV een zwaarbevochten overwinning én drie punten!
Volgende week een topper voor EV als het op bezoek gaat bij koploper Den Ham.

Uitslagen overige wedstrijden:
Quick ’20 – PH 4-2
Hulzense Boys – WVF  5-1
Sparta – ASC 1-1
OWIOS – ZAC 1-2
Be Quick ’28 – Den Ham 0-0
IJVV – Vroomshoopse Boys 0-0