In de Week tegen Eenzaamheid die van 30 september t/m 7 oktober wordt gehouden, gaat het Wierdense college van B&W op bezoek bij mensen die veel alleen zijn. Het college doet mee aan de Koekenactie van welzijnsorganisatie De Welle. De Koekenactie is een onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid waar ontmoeting en verbinding centraal staat.

Veel mensen in Nederland, jong en oud, voelen zich regelmatig eenzaam. “Ik vind het een belangrijk initiatief”, zegt burgemeester Doret Tigchelaar. “En ik hoop dat er dit jaar weer veel mensen meedoen aan de actie. Voor mensen die zich regelmatig eenzaam voelen, is een klein gebaar zoals even samen koffie drinken, vaak van grote betekenis.”

Meld je voor 24 september aan voor de Koekenactie, zodat je in de Week tegen Eenzaamheid met twee gratis koeken bij iemand, op gepaste afstand natuurlijk, op de koffie kunt gaan. Aanmelden kan bij Stichting De Welle, 0546-571 693.

De bestelde koeken kunnen worden opgehaald bij de camper van het Jongerenwerk. Die staat op zaterdag 2 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur op de markt in Enter.
De actie wordt mogelijk gemaakt door Bakkerij Vos uit Wierden, Bakkerij Nollen uit Enter, Stichting De Welle en gemeente Wierden.