Aan het eind van de maand wordt er een markesteen onthuld aan de Bokdamsweg. Het is de Vosbrinksteen, genoemd naar het buurtschap. Markestenen markeerden vroeger de grenzen tussen de marken, later in de tijd na Napoleon worden het gemeentegrenzen. Enters Erfgoed levert ook een bijdrage en namens de stichting doet Albert Bouwmeester tevens de onthulling.

Eindelijk is er weer een Paardenmarkt. Het is een zeer warme dag en om die reden gaat de vleesvee keuring niet door. Het dierenwelzijn is in het geding. Duizenden bezoekers schuifelen door het centrum bij de warenmarkt. De aanvoer van paarden en pony’s blijft achter, maar dit is aldus de organisatie, een landelijke trend.

In samenwerking met Heineken, Rosink Dranken brengt de Stichting Enterse Dagen, een nieuw exclusief biertje op de markt. De oplage is beperkt maar de vraag is groot. De biertjes met opener vliegen de deur uit.

Michelle ten Brinck promoveert aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op het onderwerp: Behandeling van een aneurysma in de hersenen.

Gerrit Velten is in augustus overleden. Hij heeft meer dan tien jaar aan het roer gestaan van De Regionale Stichting Enterse Zomp. Onder zijn leiding is rond de Enterse zomp veel tot stand gekomen. Gerrit wordt 71 jaar.