Johan Coes: "... tijd voor wat anders...".

“Het is in de afgelopen vier jaar goed gelukt, we hebben in mijn ogen veel bereikt en nu is het tijd voor wat anders” aldus Johan Coes. De vertrekkende wethouder maakte niet zoveel woorden vuil aan zijn vertrek als wethouder in de gemeente Wierden, waar hij vier jaar geleden aan begon. Daarvoor was hij in de gem. Hellendoorn twaalf jaar actief als wethouder namens het CDA.

Burgemeester Doret Tigchelaar sprake warme woorden over Johan Coes: “Hij had geen makkelijke portefeuille, namelijk ruimtelijke ordening en daarna ook nog tijdelijk het sociaal domein en ook nog eens locoburgemeester. Met name ruimtelijke ordening is zeer breed en hij heeft o.a. het Middenplein en de Dorpsstraat afgerond en daarnaast actief bij de ontwikkeling van de Elsmoat. Ook was hij een zeer sociaal bewogen man, denk daarbij bijvoorbeeld aan de nier die hij heeft afgestaan aan zijn broer. Met dank aan Johan hebben we vele stappen gezet”.

Als verrassing introduceerde Johan, professor Gert-Jan Hospers, bijzonder hoogleraar bij de afdeling Geografie, Planologie en Milieu van de Radboud Universiteit. Daarnaast is hij directeur van “Stad en Regio”, een stichting die zich inzet voor stedelijke en regionale ontwikkeling op menselijke maat.

Gert-Jan schetste in zo’n kwartier het DNA van de gemeente Wierden. Waar zijn ze goed in, wat maakt de gemeente Wierden uniek en bijzonder en waarom willen mensen graag in deze gemeente wonen. Opvallende eye- openers in een kort maar krachtig betoog.

Daarna was het zoals het hoort bij een receptie, borrelen en de laatste nieuwtjes uitwisselen over de coalitie besprekingen. Het ziet er naar uit dat begin juli, Johan pas definitief afscheid kan nemen……