In een doelpuntrijk duel op Sportpark De Werf heeft Enter Vooruit vanmiddag met 3-3 gelijk gespeeld tegen IJVV. Lang keek Enter Vooruit tegen een achterstand aan, maar het was uiteindelijk Kevin Peppels die in de 85e minuut de gelijkmaker mocht aantekenen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was er al na 2 minuten, het was Wout Velten die na een scrimmage de bal niet binnen kon werken. Niet veel later in de 4e minuut werd het echter 0-1. Een vlotte uitval van de uitploeg werd na een fraaie voorzet binnen getikt door Raymon Beuling. Het eerste deel van de wedstrijd had IJVV tevens het betere van het spel, echter zonder doelpunten tot gevolg. In de 20e minuut volgde al de eerste wissel aan de zijde van Enter Vooruit. Marco ter Weel (hij kreeg al vroeg in de wedstrijd geel) werd vervangen voor Jurgen Siemerink.

Na een half uur spelen dé kans voor IJVV om de tweede treffer aan te tekenen, Raymond Beuling raakte echter de paal waarmee de stand op 0-1 bleef staan. De laatste minuten voor rust probeerde Enter Vooruit nadrukkelijk de aanval te zoeken, maar zonder doelpunten tot gevolg. Ruststand, 0-1.

Daar waar menigeen een stormachtig begin van Enter Vooruit verwachtte bij aanvang van de tweede helft, werd het in de 49e minuut zowaar 0-2. Rico Westendorp van IJVV kon binnenwerken, na een discutabele situatie aan de zijlijn. De scheids van dienst ziet de grensrechter van IJVV over het hoofd die vlagt voor een bal over de zijlaan waardoor er verder gespeeld wordt. De grensrechter van IJVV trekt vervolgens gauw de vlag weer in en tot ieders verbazing keurt de scheids het doelpunt goed.
Er wacht vanaf dat moment een pittige opgave voor Enter Vooruit. Vlot na de 0-2 een zeer grote kans voor Jesse Pultrum, de keeper van IJVV redt echter. In de 60e minuut lijkt de wedstrijd gespeeld. Het is wederom Raymon Beuling die de 0-3 tegen de touwen werkt.

Trainer Schulte van Enter Vooruit voert een aanvallende wissel door en wisselt Joel Scheper voor Dennis Bolink. Deze wissel pakt gelijk goed uit want vijf minuten na zijn invalbeurt is het Scheper die voor de 1-3 zorgt in de 69e minuut. Dit doelpunt geeft Enter Vooruit vertrouwen want nog geen minuut later staat de 2-3 op het scorebord. Doelpuntenmaker deze keer is Kevin Peppels.

Met nog 20 minuten op de klok is het alles of niets voor Enter Vooruit. Het is Wout Velten die in de 79e een grote kans op de gelijkmaker mist. De verdiende 3-3 komt er uiteindelijk toch vlak voor tijd. Het is wederom Kevin Peppels die met zijn tweede van de middag de eindstand bepaald, 3-3. Een knap gelijkspel van Enter Vooruit dat in de tweede helft bewijst over veel veerkracht te beschikken.

Volgende week speelt Enter Vooruit een uitwedstrijd. In Vroomshoop is dan om 14.30 uur Vroomshoopse Boys de tegenstander.